Donosimo vam 6 trendova koji će se nositi ovog proljeća i ljeta

Tokom septembra i oktobra prošle godine modne kuće su predstavile svoje kolekcije, a s njima su postavljeni neki novi trendovi za proljeće / ljeto 2017. Svaki od dizajnera, odnosno modnih kuća koji su predstavili svoje nove kolekcije na pistama u Londonu, Parizu, Milanu i New Yorku pokazali su nam svoje modne vizije za nadolazeću sezonu. Šta će se to nositi pogledajte u našem presjeku.

Volani

volani

Volani vladaju već nekoliko sezona na modnim pistama i čini se da tu i dalje ostaju ako se pitaju modne kuće Loewe, Chloe, Rodarte i Alexander McQueen. Volani pokreću kreaciju i daju mu dodatnu teksturu i dinamičnost. Prva asocijacija na volane je romantika, no oni su i izuzetno sofisticirani i elegantni. Volane mogu nositi svi i pristajat će svakom stilu, no treba ih pažljivo dozirati.

Voluminozna ramena

ramena

Ovo je trend koji je potencirao Demna Gvasalia, kreativni direktor modne kuće Balenciaga sa svojim sakoima i Vetements hoodicama. On nas vraća u osamdesete, a nosit ćemo ga jednako često u formalnim kombinacijama kao i u onim koje odišu sportskim chicom.

Pink

pink

Od pastelne puderasto roze do upečatljive boje fuksije, boja koja će vladati ovog ljeta je definitivno roza. Nositi ćemo ružičaste haljine, jakne pa čak i cipele i to u svim tonovima. Ovo nije prvi put da pink boja osvaja modni svijet. Prisjetimo se fotografije supermodela Kate Moss i Naomi Campbell, koju je napravio Patrick Demarchelier, za izdanje Harper’s BAZAAR-a 1998. godine.

Grudnjaci  

grudnjaci

Hrabrost je još jedna oznaka za proljeće 2017. Dizajneri su se odvažili i modele poslali na pistu odjevene u hlače ili suknje i grudnjak umjesto topa. Neće biti baš za svaku od nas, ali one devojke koje su vrlo samouvjerene će isto tako samouvjereno šetati male grudnjake, odnosno grudnjake koji će biti odlična zamjena za topove i majice. Posvetili su im mnogo pažnje i od njih napravili prave statement komade, a ako ste presramežljivi možete ih nositi s slojevitim transparentnim komadima.

Naglašeni struk

struk

Nakon trendova voluminizirane odjeće, strukirano se vraća na velika vrata. Kaiševi sa resicama, kimono pojasevi na vezivanje, vintidž kaiševi kakve obožava Kendall Jenner – svi će biti u centru pažnje — i to u svojoj najjednostavnijoj formi i sa funkcijom isticanja struka. Ovi veliki kaiševi su pravi laskavi komadi kakve smo iščekivali.

Pruge

pruge

Dizajneri iz sezone u sezonu uspijevaju oživiti prugice na neki novi način. Ove sezone one su izrazito heterogene – vertikalne, horizontalne, akromatske i u boji, različitih dužina i širina. Zanimljivo je kako su nerijetko formirane i u optičke iluzije, a ima ih na svemu, od haljina, pulovera i hlača pa sve do peškira za plažu. U ormaru zasigurno imate barem jedan komad odjeće koji je na pruge, a ako ga niste dosad nosili, 2017. je prava godina za njegovu “inauguraciju”.