Prevent vam donosi dio atmosfere sa sajma Premiere Vision Paris

Proljeće/ljeto 2018 – sezona razigranih, znanstvenih, veselih, ludih i pametnih eksperimenata

Dva puta godišnje se na Premiere Vision sajmu u Parizu okuplja oko 1900 profesionalca i izlagača iz 30 zemalja koji prezentuju svoje kolekcije u sinergiji s modnim kalendarom i zahtjevima same odjevne industrije. Ove godine je i naš Prevent Fashion tim prisustvoao sajmu, pa vam u nastavku donosimo par informacija, a više slika koje prikazuju jedan mali dio atmosfere i modnih trendova.

Iako nas je prvog jutra dočekala kiša u Parizu, ona nam nije pokvarila sam osjećaj uzbuđenja prilasku sajamskom centru “Parc des Expositions” i koloni ljudi koji su stajali u redu i čekali da se registruju za ulazak, jer ono što se krilo u tim ogromnim halama podjeljenim u sektore “Yarns”, “Leather”, “Accessories”, “Designs”, “Fabrics” and “Manufacturing” je bogatstvo ponude koja vam garantuje da ćete sigurno pronaći proizvode i kreirati kolekcije koje odgovaraju vašim specifičnim potrebama.

slika1

Pored kolekcija koje nude dobavljaći, Premiere Vision je mjesto gdje možete dobiti ekskluzivne informacije iz svijeta mode, kao i samu prognozu trendova, a u ovom slučaju za proljeće/ljeto 2018. Tri dana, tačnije od 07.02. do 09.02. Pariz je bio glavni grad mode i umjetnosti, gdje se okupilo više od 60.000 profesionalnih posjetilaca iz 130 zemalja širom svijeta. Ono što izdvaja ovaj sajam od drugih, je jedinstven i profesionalnan pristup, što je i glavni razlog svih pohvala modnog profesionalnog svijeta.

slika 2 a Fashiontech

Ono što su stručnjaci prezentirali na sajmu je da će sezona proljeće/ljeto 2018 biti šarena, svježa i blistava sezona koja se igra okolo sa jednostavnošću, zabavlja se u trenutku i ismijava neposrednost. Kreće se između stvarnog i nestvarnog, manipulira prirodom i sugeriše drugačije. Ona se igra s transparentnosti i tjelesnosti, širi nevjerojatne obime, kovitla uz sjaj i sanja moderan izgled – optimistična, vesela, naučna i nevjerojatna. Proljeće/ljeto 2018 nas poziva da pišemo i izrazimo našu vlastitu stvarnost putem romantičnih romana, fantastičnih pripovijetki, krimi priča, kaustičnih pjesama, radostnih bajki  ili originalnih drama.

slika3 slika5

Po pitanju boja, dominiraju tri segmenta, od kojih jedan nazivaju “DRIED OUT”  – daleke stepe, grube teksture, puderaste obrade i nijemi sjaj; drugi pod nadzivom “COLORESCENTS” – drečavi neoni, floroscentne boje i transparetna plastika i treći “ACQUA MINERALE” – sanjarske vode, odrazi laguna, zlenkasto plavi tonovi i sjaj.

koza slika4

Ono što je također bilo interesatno, je to da ste pauze mogli iskoristiti za sport ili DIY varijantu, gdje su npr. izlagači pribora na “Jewel Custom Bar” nudili da napravite sami svoj nakit uz pomoć dizajnera i pribora, pa tako su posjetioci osmišljavali ogrlice, narukvice, prstenje i naušnice miješajući pribor, a koristeći sopstvenu kreativnu maštu za unikatni nakit. Također ste se mogli opustiti igrajući stoni tenis okruženi modelima i materijalima pod motom “Sport is Glamorous” ili se pak družiti sa fotografima i razgovarati o modnoj fotografiji, kao što smo mi, a kao poklon dobiti i fotografiju souvenir samog sajma.

slika 7 Slika 8 we are at PM