Dresscode AW18/19- Poslovni izgled za sve generacije

Dresscode by Prevent proteklog je mjeseca predstavio novu kolekciju jesen/zima 2018/19. Ovaj domaći modni brend nastavlja nas inspirisati modernim kreacijama prilagođenim potrebama savremenog poslovnog izgleda. Muška odijela, ženski i muški zimski kaputi i džubretarci, kao i blejzeri su neizostavni odjevni predmeti nove Dressscode kolekcije za jesen/zimu 2018/19.  

Mobilnost i efikasnost su ključne riječi za ubrzani stil života, koji zahtijeva savršeni balans između formalnog i neformalnog odijevanja.

DC15 2- DC44

„Snaga nove Dresscode kolekcije je upravo prožeta u balansu kombinovanja odijela i kaputa, bezvremenskih stilova aktuelnih trendova. Mladenačka ravnoteža između simetrije i kontrasta stvara strukturiranu, ali laganu siluetu, koja je i sofisticirana i diskretna“ istiću iz Dresscode te dodaju  kako je akcenat kolekcije je stavljen na prekrasne materijale posebno definisanih tekstura i dezena u interpretaciji klasičnog poslovnog stila.

Kontrast između intenzivnih i nježnih, tamnih i svjetlih nijansi, aludira na dinamičan urbani stil života;„Herringbone“, „Houndstooth“ i „Tartan“ karo su između ostalih prisutnih dezena  u kolekciji materijala od tvida koji je postao tkanina sartorijalne profinjenosti: Topla, čvrsta, izdržljiva i praktična, a istodobno elegantna i privlačna.

DC36 2-DC18 2-

Garderoba savremenog poslovnog muškaraca se ne može zamisliti bez kompletnog odijela od tvida. Bez obzira da li idete na posao ili namjeravate provesti vikend u prirodi,  Dresscode odijela i blejzeri su uvijek odličan izbor.

Dresscode nedavno je otvorio i novi maloprodajni objekat u Bugojnu, a pored toga nova kolekcija dostupna je i u poslovnicima ovog brenda u Travniku, kao i Sarajevu u showroom-u Prevent Labs.